Аби Даби – уникални места, събрани в един град

Препоръчително е да се включите в приятна и добре организирана екскурзия Абу Даби. Така няма да има нужда да търсите превоз и настаняване в последния момент. Ако все пак сами да правите цялата организация по пътуването, ето кои са най-забележителните места в Абу Даби, които трябва да посетите.

Ferrari World

Този марков тематичен парк ще ви въведе в света на Формула 1. Това е едно от най-добрите места в града, които трябва да разгледате. Децата могат да приложат новите си умения за шофиране на пистата на Junior GT, докато феновете на адреналина могат да карат влакчетата на Flying Aces, които поддържат 120 км/ч на 52-метрова линия.

Има и колекция от автомобили на Ferrari, чиито модели датират от 1947 г., както и обиколка на завода на Ferrari.

Наблюдателна площадка на 300

Еквивалентът на Бурж Халифа в Дубай е тази наблюдателна площадка в Абу Даби, предлагаща панорамна визия от най-високото място в града, на 74-ия етаж на Джумейра в хотел Etihad Towers. За гостите, които не са отседнали в хотела, има входна такса, но сумата от покупката на билета може да се използва за храна и напитки от ресторанта на наблюдателната площадка, където се сервират храна, безалкохолни напитки, а в следобедните часове чай.

Форт Ал-Хос

Наскоро възстановеният Форт Ал-Хос, известен още като Стария форт, е най-старата постройка в Абу Даби и една от главните му исторически свидетелства. Дворецът е издигнат през 1793 г. като дом на управляващата фамилия и резиденция на правителството. Интериорът на крепостта Ал-Хос е реновиран и сега функционира като музей, който показва историята и богатата култура на Абу Даби, с интересни истории и много исторически снимки.

Болница на сокола Акул Даби

Болницата Акул Даби Фалкон е действаща ветеринарна клиника за болни и ранени соколи, но тя също така предоставя и обиколки на съоръженията за заинтересовани посетители. Екскурзиите ви позволяват да се запознаете с тези хищни птици в отделенията, а музей на място обяснява историята на соколите. Ако желаете може да имате възможност да подържите една от птиците или дори да я нахраните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *