Грижа за обувките през зимния сезон

грижа-за-обувкитеЕсента и зимата предразполагат към внимателна грижа за дамските обувки. В тази статия ще ви подшушна някои хитринки, които можете да използвате. Разбира се, съветвам читателките на блога ми, да купуват само качествени и оригинални обувки, ако искат да запазят тяхната визия и удобство за по-дълъг период.

Научете се как да се погрижите за вашите ботуши, боти или други, така че те да издържат поне година след изтичане на гаранционния им срок. Най-лесно е да купим нещо ново, но защо да прахосваме пари при положение, че има шанс да запазим обувките си здрави. Ето какво ще ви предлагам:

1. Грижа за кожата – за да предпазите кожените ботуши от напукване и загуба на цвят е желателно да прилагате продукти от натурални масла, силикони и/или пчелен восък. По този начин си гарантирате максимално количество блясък и защита срещу дефекти през зимата.

2. Мерки при дъжд и сняг – съществуват специални водоотблъскващи кремове, които пазят обувката при наличие на влага породена от снегонатрупване или валежи. Инвестирайте в тях поне веднъж месечно, ако искате да запазите любимия аксесоар за краката ви.

3. Съхранете велурените обувки – в случай, че искате да съхраните велурена обувка използвайте специалните четки изработени за този вид материя. Веднага след почистването на аксесоара към облеклото ви, може да употребите течна боя защитаваща покритието.

4. Смяна на стелките – зимния сезон и интензивното ходене в тежки терени могат да укажат негативно влияние върху стелките ви. Подменете ги при необходимост, за да избегнете проблеми със стъпалата ви.

Общо взето това включват моите съвети относно защитата на дамските обувки през мразовитата зима. Важно е да знаете, че с правилна поддръжка вие ще спестите десетки, а може би и стотици левове от обущарски услуги или пък нови стоки. Бих се радвала ако съветите ми са били полезни и очаквайте продължение на темата скоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *