За всякакви нужди – навеси от поликарбонат


Поликарбонатът е съвременен материал, който заема все по-голямо приложение в различни области на строителството. Отличава се с голяма устойчивост на удар, понася рязката смяна на температурата, лесно се работи с него, позволява оформяне на различни архитектури. Предлага се в различни цветове, което определя и неговата прозрачност. Устойчив е на различни атмосферни влияния, което позволява да се изграждат с него навеси, козирки, оранжерии, зимни градини.

Навесите от поликарбонат навлизат в различни области и с различно предназначение. В селското стопанство се използват все повече както за селскостопанската техника, така и за съхраняване на продукция. В транспорта служат за гаражи, изграждат се автобусни спирки. Пазарите са изградени основно от поликарбонат.

Формите на покривите на навесите от поликарбонат са различни в зависимост от конкретното им предназначение. Като класика са приети двускатните, а едноскатните намират приложение там където съоръжението е до стената на основната постройка. За устойчивост на вятъра и понасяне натоварването от снега често се предпочитат навеси от поликарбонат с покрив във вид на арка.

За изграждане на конструкцията е необходимо да се знаят точните размери, да се определи вида на покрива, за да се направят нужните изчисления за необходимия наклон. Внимание трябва да се обърни и какъв поликарбонат да се ползва. Известно е, че този с ултравиолетов филтър има голяма трайност и може да се ползва дълго време, ако монтажът му е направен правилно.

За изграждане на конструкцията за навеси от поликарбонат се използват профили от тръби, които най-често са от стомана. Профилите се свързват със заварка или болтове. Размерите на конструкцията зависят от нейното предназначение – за автомобили, за пазара, за съхраняване на селскостопанска продукция и още много други направления. При изграждане на пазари с покриви от поликарбонат се създават условия те да се посещават от клиентите независимо от атмосферните условия. Изградените пазари от прозрачен поликарбонат са светли и придобиват вид на магазини под открито небе.

В последните години много производствени цехове се покриват с поликарбонат, защото се ползва дневната светлината, а това е по-добре за работниците. Широкото приложение на поликарбоната като строителен материал се дължи на неговата лекота и лесен монтаж. Навесите от поликарбонат са прекрасно решение за тераси, балкони, както и за входни врати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *