Избор на мъжки костюм и как да се съобразите с дрес кода през лятото

мъжки костюми - Brutale.bgЛятото е време, когато става все по-трудно да се придържате към дрес кода на работното място. Всеки иска да носи нещо леко и удобно. И така, дори и за горещо време може да изберете дрехи, които да подчертаят вашия професионализъм.

Ако планирате да прекарате това лято в офиса, на работа, но в същото време искате да се обличате стилно, спазвайки офис дрес кода, то следните съвети са за вас:

  1. Набавете си летни ризи. Ризата е универсален предмет, подходящ както за бизнес срещи, така и за ежедневна работа в офиса. През лятото трябва да обърнете внимание на моделите с къс ръкав, ако дрес кодът го позволява. Най-добре е да избягвате ярките наситени цветове в полза на меките неутрални цветове. Имайте предвид, че ярките цветове могат да разсеят вашите колеги или клиенти на работа. Не е необходимо те да са само в неутрален цвят – бял, черен, сив. През лятото е добре, ако гардеробът ви съдържа цветове като бежово, мляко, сметана.

Потърсете ризи, изработени от памук или лен. Изберете лека, дишаща материя, която не се набръчква.

Чудесна алтернатива са ризите с къс ръкав. Такива може да са изработени от памук, лен, друг дишащ плат. Единственото предупреждение е, че се мачкат.

За в офиса трябва да изберете модел без щампи, в обикновен скучен цвят.

Ако носите риза под сако, тогава яката не трябва да гледа навън.

Едно от стиловите правила на Джорджо Армани (италиански моден дизайнер) казва: „Сакото е в основата на мъжкия гардероб като част от мъжкия костюм, ако сте облечени в добро сако, всичко останало ще се нареди“.

За да следвате това правило на стил, през лятото, но в същото време да се чувствате комфортно в горещо време, трябва да изберете лятно сако. Ако то няма подплата, това означава, че е подходящо за горещо време.

За лятото бежовите сака и тези от други светли нюанси са страхотни. Те подчертават тена.

През лятото сакото може да е заменено от елече или жилетка. Тези модели са много удобни и универсални. В тях ще се чувствате комфортно и по-свободно, отколкото в сако. Универсалността на жилетките се крие във факта, че можете да създавате различни комбинации от стилни изображения.

И в заключение няколко думи за основния елемент на гардероба – панталоните.

За лятото е по-добре да изберете панталон, изработен от лека – памучна или ленена тъкан. Трябва да запомните, че ленените панталони се набръчкват много. Препоръчително да ги носите за специални събития. Спрете се на памучните панталони, те ще са по-подходящи тук.

За лятото е по-добре да изберете панталон в светли нюанси. Струва си и да имате поне един чифт тъмен панталон за важни срещи или преговори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *