Изпитан метод за борба с акнето

акне-третиранеАз като жена съм минала през ада наречен акне още на 17 годишна възраст. Ето защо реших да напиша тази статия за бъдещото поколение, което вероятно изживява същата драма като мен преди. Бързам да ви уверя, че има лек против акне, но не бива да насилвате нещата, а да следвате инструкциите ми умерено.

Почти съм сигурна, че сте изчели цял тон литература относно това на какво се дължи акнето и все пак, ще припомня, че то идва вследствие на хормоните естроген и тестостерон, чийто резки спадове и качвания на нива формират толкова неприятните пъпки по кожата ви.

Хормоните бушуват, а вие се притеснявате все повече. Време е да вземете нещата в свои ръце, за да прогоните чувството за малоценност и потиснатост. Първият съвет към вас е да не използвате много мазила и мехлеми наведнъж, тъй като кожата ви се обърква и вместо да спрете процеса на пъпките, може да ги подразните и възпалите.

Потърсете козметични препарати, които намаляват производството на себум и елиминиращи вредоносната бактерия. Доверете се на хигиенизиращите ексфолианти, като измивате лицето си два пъти на ден. Последните имат анти-възпалително въздействие заради съдържанието на салицилова киселина.

Преди да купите препарат против акне обаче потърсете съвет от дерматолог. Специалистът може да откриете в локалната поликлиника или в специализирано лечебно заведение. Важното е да не поемате самоинициативи и да консултирате всяка ваша стъпка по борба с пъпките.

И в края на публикацията ми искам да ви дам един много важен съвет, който да запомните. В никакъв случай не изпадайте в паника от факта, че лицето или друга част от тялото ви е подложена на изпитанието акне. Скоро няма да има помен от него и вие отново, ще се радвате на хубавото си лице.

Дано съм успяла да помогна на младите хора със съветите си и очаквайте още напътствия относно това как да се грижите за кожата си. Сигурна съм, че ще ви бъде интересно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *