Как да изберем добър домоуправител


Законът за етажната собственост задължава живущите във входове на жилищни блокове и кооперации да излъчат домоуправител, който да се грижи за добрата атмосфера между съкооператорите. За съжаление обаче, невинаги последните избират точния кандидат за този пост, а по-късно започват проблеми, които се изразяват в недоволство и изблици на нерви.

Един от най-добрите начини да изберете добър домоуправител, е чрез единодушно решение на общото събрание. В случай, че има хора против кандидата, то кандидатурата не се подкрепя достатъчно. В този ред на мисли може да се прибегне и до използване на професионални услуги от компетентните фирми, които познават и прилагат Закона за етажната собственост.

Ясно е, че предложението за професионален домоуправител, също няма да се посрещне радушно от всички живущи във входа. Някои от тях не искат да плащат за специалист, който да се занимава с тази дейност. Други пък ще се обидят от недоверието в тях и също ще откажат варианта професионално управление. Ето защо е добре във всеки вход да има разбирателство.

Ако повече от двама домоуправители, не са се справили, така както сте си представяли, е много вероятно и третият да не се справи. Това са все сигнали за нуждата от спешна промяна, която да доведе до повече спокойствие на хората във входа. Все пак всеки желае управител, който да се грижи за техните проблеми, за проблемите на входа и отделните семейства.

Далеч сме от идеята да ви убеждаваме, че професионалният домоуправител е най-доброто решение. По всяка вероятност той би бил човекът с повече знания и умения, но това не бива да ви демотивира да потърсите енергична личност между съседите си. Ако не успеете, тогава вече вижте предложенията на компаниите за Управление на етажната собственост във вашия град.

В обобщение
Това са нашите кратки, но вярваме полезни съвети за избор на домоуправител. От вас зависи дали ще се вслушате в напътствията ни, но при всички случаи, ние искаме да ви бъдем полезни. Още по темата очаквайте в следващите ни статии, а до тогава ви пожелаваме всичко добро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *