Не пренебрегвайте ключалките, защото имате аларма

Някои собственици на имоти са много смели в предположенията си, че могат сляпо да се доверят единственото на алармата в дома си и да неглижират състоянието на ключалките на входните си врати и прозорци. Това е определено заблуждение от страна на незнаещите. Това са два различни начина на опазване на имуществото, които трябва да работят заедно. Така сигурността ще е гарантирана и няма да има неприятни изненади. Ето какво точно имаме предвид.

Винаги съм казвал на клиентите, че алармените системи работят само след като лошият човек е проникнал в дома ни. По-добре е да направите всичко възможно, за да го задържите навън за възможно най-дълго време! Това включва поставяне на здрави ключалки и осветление, подрязване на задните храсти и дървета и премахване на стълби или външно обзавеждане, което да им помогне да се изкачат до прозорец или балкон.

Според нови изследвания, се доказва, че много безжични домашни аларми могат да бъдат хакнати от по-грамотни крадци.

Хакерските инструменти могат да блокират сигнала вътре в къщата, който идва от контактите (врати, прозорци и др.) и алармения панел, така че не се изпраща алармен сигнал от къщата. Това може да бъде направено от достатъчно отдалечено място, твърдят запознати. Също така, хакерските инструменти могат да причинят множество фалшиви аларми. Собственикът, който смята, че алармата е неизправна, ще я изключи и така ще осигури безпроблемен достъп до къщата. Някои алармени системи дори позволяват на хакерите да видят паролата на собственика, което е доста стряскащо.

Поддържането на сигурността на вашето семейство и вещи е свързано с няколко нива на сигурност. Алармата е само едно от тези нива. Сега в интернет има информация, с която крадците да се справят с много от обичайните продукти, на които сме разчитали за сигурност. Планирането и избора на правилните продукти ще отнеме повече време за влизане в дома ви. Колкото по-дълго време отнема, толкова по-вероятно е крадецът да премине към по-лесна цел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *