Сложна и отговорна работа – смяна на щрангове

Смяна на щрангове е на дневен ред във всяка една стара жилищна кооперация. Причините са ясни – старите метални щрангове са корозирали и създават проблеми. За да се реши проблема с отстраняване на старите метални тръби и поставяне на нови е необходимо решение на общото събрание на собствениците. Това се налага, защото щранговете са обща собственост и заплащането трябва да стане от всички.

Самият процес смяна на щрангове се състои в премахване на всички хоризонтални и вертикални метални тръби от абонатната до последния етаж, и поставяне на нови тръби. Това е сложна, трудна и отговорна работа, която може да се свърши качествено само от добри професионалисти.

Това налага да се разгледа информацията в интернет и да се прецени на кого да се повери работата. Необходимо е да се обърне внимание на информацията, която се отнася за техническото оборудване, с което разполага фирмата, за опита на работниците, цените и какво се предлага срещу тях.

Фирмата, с която сте подписали договор за смяна на щранговете ще си свърши работата в рамките на работния ден, за което водата ще се наложи да се спре за кратко време. Специалистите от фирмата ще приценят за всяка една от системите какви тръби да се ползват.

Най-широко приложение намират полипропиленовите тръби, които имат много добри показатели. Те не корозират, а това е гаранция за дългия срок на ползването им. Леки са, лесно се работи с тях и има възможност много добре да се закрепят.

Липсата на средства не трябва да бъде оправдание за началото на тази смяна. Старите щрангове могат да бъдат причина за наводнение, което ще бъде причина да изразходите много повече средства за възстановяване на нанесените щети.

Със смяната на щранговете вие ще си осигурите спокойствие в жилището. Ще забравите за вечните проблеми със зпушените канали, за непоносимите миризми, за влошените качества на питейната вода и чакането на топлата вода.

Новите полипропиленови тръби са с гладка вътрешна повърхност, което осигурява нормално движение на водата и еднакъв дебит за всички етажи. Отпадните води ще се оттичат без да се задържат по стените на щранга различни отпадъци.

Инвестирайте в смяна на щрангове, защото това е инвестиция за вашия комфорт и спокойствие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *