Поддръжка на Фейсбук страница

Правилната поддръжка на Фейсбук страница често е подценявана като дейност и точно това обърква плановете на мнозина. Допускат се някои грешки, които могат да бъдат избегнати, ако се вслушате в съветите на специалистите.

Кои са най-често допусканите и как да успеете да се предпазите от тях?

Първата и най-често забелязвана грешка е управител на бизнес да се ангажира сам с поддръжка на Фейсбук страницата си. За кое по-напред ще отделите време – да се учите тепърва как да направите страницата си успешна или да развивате бизнеса си. Накрая и двете ви занимания ще претърпят крах.

Друга често срещана грешка е да се възложи на секретарката или на друг служител на фирмата да поддържа фирмената страница в  социалната мрежа. Това не е квалифициран кадър, от който може да се очакват някакви чудеса. Тази поддръжка ще е на ниво лична страница и съвсем скоро никой ням ада проявява интерес към нея и продуктите, които презентира.

Трета, също много често допускана грешка е наемането на специалист за поддръжката на страницата и липсата на всякаква комуникация с него. Необходимо е да съдействате на човека с максимално количество информация за бизнеса, продуктите, снимки, полезни текстове, касаещи дейността на фирмата. Така ще му помогнете да осъзнае по-добре какви са вашите послания, да ги облече в подходящата форма и да предаде посланието ви на подходящата аудитория.

Хаотичното публикуване на Фейсбук страницата ви на всякаква информация, без значение дали има някаква връзка с вашия бизнес и продукти също ще доведе до срив в най-скоро време. Потребителите усещат, че правите всичко това просто, защото трябва и постепенно ще спрат да посещават страницата.

Фейсбук притежава редица полезни функционалности, употребата на които ще допринесе до голяма степен за успеха на страничката и съответно на продуктите ви.

Важно е ежедневно да се стремите да имате публикации на страницата и успехът сам ще дойде един ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *