Изпитани средства за отпушване на канали


По всяка вероятност очаквате с нетърпение, да разберете кои са изпитаните средства за отпушване на канали у дома. Да, тук ще намерите няколко практични съвета, които могат да подействат, но помнете, че не всеки канал подлежи на отпушване чрез домашни методи.

Практиката показва, че изсипването на сода за хляб в запушения канал може да даде добър ефект. За целта е нужно да изсипете содата в канала и да почакате около 20 минути. Следващата стъпка е да пуснете гореща вода за известно време, така че канала да се прочисти. Неведнъж този метод е давал добри резултати, така че можете да го изпробвате.

Друга възможност за отпушване на канали при мивки и тоалетни е класическото бутало. То се поставя на тръбата и се извършват движения надолу – нагоре. По този начин предизвиквате налягане, което спомага за отпушването на канала. Много хора решават проблема по този начин. Смеската веро и сапун също може да подейства. Изсипете я за една вечер, а на сутринта пуснете гореща вода за промивка. При по-леките запушвания този начин работи безотказно.

Ако обаче нито един от горе посочените методи за отпушване на канали не проработи, трябва да се обърнете към ВиК фирма. Не ви съветваме да използвате услугите на кварталния водопроводчик, който уж знае всичко, защото явно аварията е сериозна. Тежките запушвания подлежат на видео диагностика, която показва къде са причинителите на този проблем.

Анализът на запушената канализация ще покаже къде точно е попаднал причинителя, а специалистите ще вкарат в действие специални инструменти и препарати, за да предотвратят аварията. По този начин ще можете да използвате каналите си, без да изпитвате затруднения.

В обобщение
Има много изпитани средства за отпушване на канали, но рано или късно, се стига до услугите на опитните водопроводчици. Най-добре запишете в бележника на телефона си номера на опитна ВиК фирма, която да реагира на вашите сигнали за запушване на канали незабавно. Да се надяваме, че нашата статия ще ви бъде полезна и ви стискаме палци да се справите с канализацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *