Лаптоп Lenovo Ideapad B590 59392207 – еднакво добър за дома, и за офиса

26740_450x420_fitЖивеем във времена на икономическа криза, от която май няма надежда за излизане, но това е обект на една друга тема. Мисълта ми е, че във време на криза, всеки се чуди как да спести поне малко, или да оптимизира разходите си възможно най-много. Тук не правят изключение и собствениците на фирми, независимо дали са големи или малки. Всеки бизнесмен иска да оптимизира и намали разходите, без това да влияе на производителността на фирмата. И така, тук искам да предложа един начин, чрез който собствениците на бизнес могат да намалят разходите, като се снабдят с лаптоп, който е еднакво подходящ както за работа в офиса, така и за забавление у дома.

26739_450x420_fitВместо да си купувате два лаптопа, или два компютъра, или пък компютър и лаптоп, за да имате една устройство за работа в офиса, и едно за забавление в къщи, може да си вземете новият модел на Lenovo, от серията Ideapad, и по-конкретно модела B590 59392207. Той е еднакво подходящ и добър както за работа и управление на бизнеса, така и за сърфиране в интернет, и забавление у дома.

Попаднах на Lenovo Ideapad B590 59392207 в сайта www.notebook.bg. Там, той се предлага без операционна система, но съвсем не мисля, че това е болка за умиране.

Този лаптоп е снабден с мощен процесор, с достатъчно оперативна памет, и предостатъчно голям твърд диск. Всички тези неща правят работата с лаптопа удоволствие. Всички Ваши команди се изпълняват бързо. На лаптопа безпроблемно работят както стандартни, така и специализирани софтуерни приложения, музикални и видео плейъри, и всякакви други стандартни и специализирани програми. Големият капацитет на харддискът пък, позволява спокойното разпределяне и разграничаване на личните и служебните неща. Има достатъчно място, на което да записвате музика, филми и снимки, както и документи, необходими за работата Ви.

26738_450x420_fitЛаптопът има разнообразни интерфейси и екстри, благодарение на които всички дейности, които извършвате на него, ще се осъществяват с лекота.

И сега, за да не бъда голословна, трябва да дам информация и за характеристиките на Lenovo Ideapad B590 59392207:

Двуядрен Intel Core процесор, чиято честота е 2.6 GHz. Благодарение на наличната функция TurboBoost, работната честота на отделните ядра на процесора, може да се увеличи до 3.2 GHz. Кеш паметта, която играе ролята на посредник между RAM паметта и процесора, е в размер на 3 MB.

И като заговорих за оперативна памет, няма как да не спомена какъв е нейният размер и тип – 4 GB, DDR3. Видеокартата използва споделена от оперативната памет, и е Intel HD Graphics. Едва ли има някой, който да не знае, че HD е синоним на отлично качество, т.е. Вие може да гледате филми на този лаптоп, и то с HD качество.

26736_450x420_fitХарддискът на Lenovo Ideapad B590 59392207 е SATA, а неговият капацитет е 1 TB – място за записване на файлове колкото искаш, че и повече.

Лаптопът има вграден Bluetooth, благодарение на който може да прехвърляте файлове от телефон или друго устройство, към лаптопа, или пък обратното. Снабден със Super Multi DVD записващо и четящо устройство, което Ви дава възможност не само да разглеждате информация записана на дискове, но и да записвате собствени такива.

На разположение на потребителите на този модел лаптоп са 4 USB порта, два от които са 2.0, а другите два – 3.0. И като започнах да говоря за интерфейсите, трябва да кажа също, че на Lenovo Ideapad B590 59392207 има HDMI телевизионен изход, чрез който може да включите лаптопа към телевизора вкъщи, и да гледате филмите свалени на компютъра, директно на него.

26741_450x420_fitС четецът за карти с памет може да сваляте снимки и други файлове директно от картата с памет на Вашия телефон, фотоапарат, или друго подобно устройство.

Има четец за пръстови отпечатъци, който пък гарантира достъп до данните Ви, единствено и само на Вас самите.
Батерията на този лаптоп може да издържи до 4.30 часа без зареждане, а това ще рече, че дори да отидете на бизнес среща, може да го вземете и да го използвате безпроблемно през цялото време. Тежи само 2.5 кг, а гаранцията му е за срок от 24 месеца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *